Ons onderwijs

Samen jouw weg ontdekken

Je bent jong en je mag nog heel veel dingen ontdekken in je leven. Je stippelt je eigen leerweg uit. Jij weet tenslotte waar je naar toe wilt. Het hoeft geen rechte weg te zijn. Een bochtige route leidt ook van A naar B. Wij geven je de ruimte om te vallen en weer op te staan. Zo kom je steeds een stapje verder. Bij die ontdekkingstocht kun je op ons rekenen. Soms nemen we je bij de hand, maar veel liever laten we ook weer los. Samen staan we sterk, maar je moet het uiteindelijk zelf doen.

obs De Wije - Leren omdat het ertoe doet Niet omdat het moet

Leren voor het leven

Op De Wije willen wij onze kinderen elke dag verbazen. Prikkelen om nieuwe dingen te leren. Door samen met de leerling leerdoelen op te stellen, worden ze extra enthousiast en krijgen ze de drive om zaken te ontdekken. We willen het beste uit elke leerling halen. Maar we weten ook dat ieder kind anders is. Iedereen is speciaal. Vandaar dat we voor elke leerling een persoonlijk plan van aanpak maken. Aangepast op zijn behoefte en vanuit persoonlijke leerdoelen. Door samen te onderzoeken en te ontdekken leren ze samenwerken. En interesse te tonen in elkaar. Van en met elkaar leren. Dat is waar het op een school om draait.

Kinderen krijgen de kans om hun talenten te ontdekken. Ze leren hun sterke kanten kennen en komen erachter waarin zij kunnen groeien. Zo groeien zij op tot tieners die klaar zijn voor het voortgezet onderwijs.

Persoonlijk meesterschap is hierin belangrijk. Wij leren onze kinderen om:

  • Gedisciplineerd te zijn. We laten ze zien dat het belangrijk is om afspraken na te komen. Je moet energie in zaken stoppen om iets te bereiken.
  • Na te denken over wat ze willen. Door samen met kinderen na te denken over hun doelen, stippelen we een persoonlijke leerroute uit.
  • Keuzes te maken. We leren ze om te kiezen en achter hun keuzes te staan.

Leren en onderwijzen

Onze leerkrachten werken op basis van vertrouwen. In zichzelf en de leerlingen. Zij zijn niet alleen groepsleerkracht. Maar ook coach, ondersteuner, vakleerkracht en teamlid. Zij blijven zich ontwikkelen, als individu en binnen het team. Om zo het beste onderwijs aan de kinderen te bieden.

Veiligheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid

Wij maken ons druk om alle leerlingen. Niet alleen om die uit onze eigen groep. Met z’n allen zorgen wij voor onze kinderen. De samenwerking tussen ouders, kind en leerkracht is essentieel. De ouder heeft de ervaring, de leerkracht is de expert en het kind weet, steeds beter, welke kant hij op wil. Samen stippelen we de beste route uit.

Openbare school De Wije in Wijhe
Scroll naar top